Over mij

Mijn naam is Yvonne Kramers en woon in Warmond. Ik heb ruim 20 jaar in het onderwijs gewerkt als kleuterleidster. Het spontane, naïeve en eerlijke gedrag van kinderen spreekt me enorm aan. In het onderwijs had ik ieder jaar wel een aantal kinderen in de klas, die met een probleem zaten. Dat kon een probleem op school zijn, in de vorm van o.a. faalangst, zelfvertrouwen, pestgedrag of een probleem thuis, zoals o.a. een eetprobleem, boosheid of een slaapprobleem. Ik voelde het altijd als een uitdaging om het probleem, i.o.m. de ouders, zo snel en goed mogelijk voor het kind op te lossen, door het geven van veel positiviteit, aandacht en een goed luisterend oor. Vaak was het probleem snel opgelost en dat had niet alleen grote invloed op het kind en de klas, maar zeker ook op het gezin. Het feit dat er, vooral de laatste jaren, veel kinderen met problemen bij zijn gekomen, heeft mij ertoe gebracht om de opleiding ‘Kindercoach’ te gaan doen. Afgelopen jaar heb ik de opleiding ‘Coach voor Hoogsensitiviteit’ gedaan. Dit heb ik ervaren als een verrijking voor mijzelf en daarnaast als een grote extra voor mijn praktijk, om hoogsensitieve kinderen met hun “probleem” te helpen.

Werkervaring

Ik heb o.a. 20 jaar in het onderwijs gewerkt met veel plezier en passie voor mijn werk. De spontaniteit, naïviteit en openheid van kinderen zijn voor mij heel belangrijk en daarom vind ik het fijn om met kinderen te werken. Moeilijkheden komen in elk leven voor en vaak kan het probleem zo makkelijk en rustig opgelost worden. Je zal zien hoe prettig het is als het probleem opgelost is, voor zowel het kind als de ouders.

Hoe in de praktijk?

Er zijn natuurlijk veel verschillende problemen waar een kind mee kan zitten, waardoor het zich niet zo prettig kan voelen. Een kind zou last kunnen hebben van één van de onderstaande problemen en daar zou ik graag bij willen helpen.

Klik op 1 van onderstaande problemen voor meer informatie.

adminOver Mij